Görsel Sanatlar Eğitimi Deneme Sınavı Sorusu #483603

“Öğrencilere yönelik hazırlanan öğrenme ortamının temel belirleyicilerindendir. Öğretim materyallerini kullanmaktan, öğretim içeriğini algılamaya ve öğrenme sonucu davranış değişikliğinin oluşumuna kadar birbiri ile bağlantılı süreçleri etkiler... çizgi çizmek, şekiller çizip boyamak, makas ile kesmek, parmak boyası ile boyamalar yapmak, oyun hamuru ya da seramik hamuru ile üç boyutlu çalışmalar gerçekleştirmek gibi bir çok sanat etkinliği çocukların küçük kas gelişimi ve büyük kas gelişimini kapsayan hareketleri içermesi ile çocukların motor becerilerinin gelişmesini sağlar.”
Yukarıda verilen tanım/faydalar okulöncesi dönemde görsel sanatlar eğitiminin öğrencilere hangi alanda sağladığı katkıları göstermektedir?


Soyut-somut ayrımını kavrama alanında

Bilişsel gelişim alanında

Sosyal duygusal gelişim alanında

Fiziksel gelişim alanında

Dil gelişim alanında


Yanıt Açıklaması:

Görsel Sanatlar Eğitiminin Fiziksel Gelişim Alanına Katkıları; Fizyolojik gelişim özellikleri, öğrencilere yönelik hazırlanan öğrenme ortamının temel belirleyicilerindendir. Öğretim materyallerini kullanmaktan, öğretim içeriğini algılamaya ve öğrenme sonucu davranış değişikliğinin oluşumuna kadar birbiri ile bağlantılı süreçleri etkilemektedir. Görsel sanatlar öğretim süreci, okulöncesi çocukların Fiziksel gelişimlerini olumlu yönde etkileyen birçok etkinlik içermektedir. Örneğin çizgi çizmek, şekiller çizip boyamak, makas ile kesmek, parmak boyası ile boyamalar yapmak, oyun hamuru ya da seramik hamuru ile üç boyutlu çalışmalar gerçekleştirmek gibi bir çok sanat etkinliği çocukların küçük kas gelişimi ve büyük kas gelişimini kapsayan hareketleri içermektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum