Görsel Web Tasarımı Deneme Sınavı Sorusu #1266939

Aşağıdakilerden hangisi WEB sayfasının geç açılmasına neden olan etkenlerden biri değildir?


Yazı, resim, ses ve video gibi içeriklerin bütün boyutlarıyla sayfaya yüklenmesi.

Tabloların iç içe çok sayıda olması.

Standart olmayan yazı tiplerinin kullanılması.

Yazım ve dilbilgisi kurallarına, terminolojiye dikkat edilmemesi.

Tasarımcının kod yazımlarında standartlara uymaması.


Yanıt Açıklaması:

Web sayfalarını değerli kılanın kullanıcı ziyareti olduğu düşünüldüğünde kullanıcı beklentilerinin önemli olduğu söylenebilir. Bu doğrultuda beklen­tileri yönünde hız ilkesinin tasarımcılar tarafından gözetilmesi ve sayfaların hızlı yüklenmesinin önün­deki engellerin neler olduğunun bilinmesi gerek­mektedir.

  • Web sayfaları yüklenirken içeriğinde barın­dırdığı her öğeyi istemcinin bilgisayarına indirmektedir. Bu öğeler yazı, resim, ses ve video gibi içeriklerdir. Bu aşamada tasarım­cı her içeriği bütün boyutlarıyla sayfalaya yüklememeli, görsel kullanacaksa küçült­meli, ses ya da video kullanacaksa player de­diğimiz oynatıcılar aracılığıyla çağırmalıdır.
  • Tabloların iç içe çok sayıda olması tarayıcının okumasını ağırlaştıracak ve sayfanın geç açılmasına neden olacaktır.
  • Standart olmayan yazı tiplerinin kullanıl­ması sayfa yüklenmesi önündeki engeller­den biridir. İstemcinin yazı tipini tanıması için tasarımcının sayfa başlığında vermiş olduğu eklentiye gitmesi, onu okuması ve kabul etmesi gerekir. Bu durum sayfa yük­leme süresini arttırır.
  • Tasarımcının kod yazımlarında standartlara uymaması sayfanın geç yüklenmesine sebep olabilir. Örneğin düz bir metin içeren bir sayfanın birçok kütüphaneye link almış ol­ması tarayıcı meşgul edecektir. Çünkü tara­yıcı başlıkta verilen kü­tüphanelerin içerik için ge­rekli olduğu düşüncesiyle okumaya ve tanımaya çalı­şacaktır.
Yorumlar
  • 0 Yorum