Görsel Web Tasarımı Deneme Sınavı Sorusu #1344118

Metinlerin ve görsellerin bir imaj oluşturmak amacıyla bir arada kullanımını temel alan, başka bir ifadeyle, bir yazı karakterine kuruma özgü ek bir görsel karakter kazandırılmasıyla oluşturulan görselleri ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?


Amblem

Logo

Logotayp

Piktogram

Logogram


Yanıt Açıklaması:

Logotayp, amblem ve logodan farklı olarak, metinlerin ve görsellerin bir imaj oluşturmak amacıyla bir arada kullanımı temeline dayanmaktadır. Başka bir ifadeyle bir yazı karakterine kuruma özgü ek bir görsel karakter kazandırılmasıyla logotayp oluşturulmaktadır. Amblem, bir kurumun, bir ürünün ya da bir hizmetin yapısını ve niteliklerini tanımlamak amacıyla tasarlanan görsel simge olarak tanımlanabilir Logo, tıpkı amblem gibi, kurumun imajını oluşturmak ya da desteklemek amacıyla kullanılan görsel yapıdır. Amblemden farkı ise görsel figürlerden çok tasarımda kurumun adının ya da adını oluşturan harflerin öne çıkarılmasıdır.
Piktogramlar, bir eşyayı, bir objeyi, bir yeri, bir işleyişi, bir kavramı, bir durumu resmetme yoluyla, olduğu gibi temsil eden sembollere verilen isimdir. Logogram ise özellikle uzak doğu dillerinde örneklerine sıkça rastlanan, bir kelime ya da kelime öbeğine karşılık gelen işaretler için kullanılan bir kavramdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum