Görüşme Teknikleri Deneme Sınavı Sorusu #46916

Aşağıdakilerden hangisi görüşme tekniğinin zayıf yönlerine dair doğru bir ifadedir?


Görüşmeci ve görüşülenin kişisel yanlılıkları mevcuttur ancak bu bireyler arasında yaş ve cinsiyet gibi özellikler bakımından uyuşmazlıklar varsa görüşmelerdeki yanlılıklar, yanlış anlaşılmalar en aza iner.
Görüşmeler önceden planlanmış bir çerçeveye sahip olsa bile görüşülen hakkında yeterince ayrıntılı bilgi elde edilemez.
Çok uzak bir yerde olan kişiye ulaşmak zaman kaybı ve belli bir maliyet yaratır. Ortak görüşme saatleri ayarlamak, görüşme yerlerini belirlemek için belli bir çaba sarf etmek gerekir.
Görüşmelerde özel yaşamın gizliliği esastır ancak görüşme amacına bağlı olarak bu gizli bilgilerin paylaşılması başvuranı ailesi ve çevresine karşı zor duruma sokar.
Görüşmecinin sözel olmayan ipuçlarını değerlendirmesi ve görsel verileri dikkate aması yanlılığa neden olabilir.

Yanıt Açıklaması: Kişisel yanlılık, yanlış anlaşılmalarve hatalı veya eksik bilgi toplanması, özel yaşamın gizliliği ve zaman ve maliyet görüşme tekniğinin zayıf yönleri arasındadır. Grinnell ve Unrau'nun (2011) belirttiklerine göre; anketle karşılaştırıldığında sadece bir görüşmenin yapılabilmesi için gerekli olan süre çok uzundur. Çok uzak bir yerde olan kişiye ulaşmak zaman kaybı ve belli bir maliyet yaratır. Ortak görüşme saatleri ayarlamak, görüşme yerlerini belirlemek için belli bir çaba sarf etmek gerekir.
Yorumlar
  • 0 Yorum