Görüşme Teknikleri Deneme Sınavı Sorusu #397334

Aşağıdakilerden hangisi bir sosyal hizmet uzmanının görüşme sonucu hazırlayacağı raporların yazımında dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili yanlış bir bilgidir?


Konusu açıkça suç olmayan durumlarda da başvuranın yararı gözetilerek adli sürecin ivedilikle başlatılması gerekmektedir.

Raporlar, mesleki bir çalışmanın ürünü olup, ifadeler sade, resmi, kolay okunur ve anlaşılır olmalı

Başvuran hakkında bilgi ve belgeye dayanmaksızın tahmin, kuşku ve varsayımlarla başvuranın onur ve itibarını haksız yere zedeleyen kavram ve iddialara yer verilmemeli

Raporlar gizlilik ilkesine uygun bir biçimde yazılmalı, kayda alınarak sosyal servise ve/veya kuruluş idaresine verilerek başvuranın kişisel dosyasında saklanmalı

Raporun içeriği, idare tarafından değerlendirilerek ilgili yönetmelik ve genelgeler doğrultusunda gerekli adli ve idari işlemlerin yerine getirilmesi gerekmektedir


Yanıt Açıklaması:

Bir sosyal hizmet uzmanının görüşme sonucu hazırlayacağı raporların yazımında dikkat etmesi gereken diğer bazı hususlarla ilgili olarak, T.C. SHC¸EK Genel Müdürlüğü’nün “Korunmakta Olan C¸ocuklar Hakkında Düzenlenen Raporlar, Formlar ve Diğer Belgeler” konulu genelgesinden yola çıkarak şunlar belirtilebilir (TC: Başbakanlık, 2000):

Raporlar, mesleki bir çalışmanın ürünü olup, ifadeler sade, resmi, kolay okunur ve anlaşılır olmalı, abartılı bir anlatıma başvurulmamalı, gereksiz bilgilere yer verilmemelidir.

Başvuran hakkında bilgi ve belgeye dayanmaksızın tahmin, kuşku ve varsayımlarla başvuranın onur ve itibarını haksız yere zedeleyen kavram ve iddialara yer verilmemelidir.

Raporlar gizlilik ilkesine uygun bir biçimde yazılmalı, kayda alınarak sosyal servise ve/veya kuruluş idaresine verilerek başvuranın kişisel dosyasında saklanmalıdır.

Raporun içeriği, idare tarafından değerlendirilerek ilgili yönetmelik ve genelgeler doğrultusunda gerekli adli ve idari işlemlerin yerine getirilmesi, ancak konusu açıkça suç olan durumlarda başvuranın yararı gözetilerek adli sürecin ivedilikle başlatılması gerekmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum