Gümrük Mevzuatı Deneme Sınavı Sorusu #1322427

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde antreponun tanımı doğru olarak verilmiştir?


İhraç, ithal veya transite konu olan yabancı menşeli eşyanın gümrük vergileri ödenmeden konulduğu ve muhafaza edildiği yerlere denilmektedir

İhraça konu olan yabancı menşeli eşyanın gümrük vergileri ödenerek konulduğu ve muhafaza edildiği yerlere denilmektedir.

İthalata konu olan yabancı menşeli eşyanın gümrük vergileri ödenerek konulduğu ve muhafaza edildiği yerlere denilmektedir.

Transite konu olan yabancı menşeli eşyanın gümrük vergileri ödenerek konulduğu ve muhafaza edildiği yerlere denilmektedir.

İhraç, ithal veya transite konu olan yabancı menşeli eşyanın gümrük vergileri ödenerek konulduğu ve muhafaza edildiği yerlere denilmektedir.


Yanıt Açıklaması:

İhraç, ithal veya transite konu olan yabancı menşeli eşyanın gümrük vergileri ödenmeden konulduğu ve muhafaza edildiği yerlere antrepo denilmektedir. İthalat vergilerine ve ticaret politikası önlemelerine tabi tutulmamış ve serbest dolaşıma girmemiş eşyanın bir gümrük antreposuna konulmasına ilişkin hükümlerin belirlendiği ekonomik etkili bir gümrük rejimidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum