Güvenlik Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #729510

Bir işyerinin ana girişi son teknoloji çelik kapı ve kameralarla korunmasına rağmen, kısa süre arayla binanın arka tarafındaki pencerelerinden girilerek bina iki kez soyulmuştur.

İşyerinin güvenliğini artırmak için aşağıdaki hırsız alarm sistemi bileşenlerinden hangisinin eklenmesi en etkili ve basit şekilde güvenliği artırmayı sağlar?


Panik Butonu

Siren ve Flaşörler

Hareket Algılayıcısı

Manyetik Kontak

Ağırlık Algılayıcısı


Yanıt Açıklaması:

Binaya girişler metal kapılardan değil, pencerelerden yapılmaktadır. Her ne kadar manyetik kontak da kullanılabilir gibi görünse de, manyetik kontakların cam ve camlı kapılarda kullanımı çok verimli sonuçlar vermez.

Kullanılan cam ya da kapının açılması ile sisteme bilgi gideceğinden, kontak parçaları birbirinden ayrılmadan camın kırılarak içerisi girilmesi durumunda sistem bilgi sahibi olamaz. Bu sebeple manyetik kontakları çelik ve benzeri ana giriş kapılarında kullanmak gereklidir. Cam ve camlı kapılarda ise güvenliğin hareket algılayıcılarla sağlanması gereklidir.

Hareket Algılayıcısı, yetkisiz girişleri belirlemek için en sık kullanılan çevre birimdir. PIR-Pasif Infrared Algılayıcı (Passive Infrared Sensor) olarak da adlandırılan cihazlar, canlının yaydığı ısı ve kızılötesi ışınları algılayan foto diyotlar ile hareketi belirlemekte
ve bunu sistem merkezine bildirmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum