Güvenlik Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #533129

Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Beyaz Şapkalı bilgisayar korsanları: Yasadışı bir işlemden kişisel çıkar elde etmek isteyen kötü niyetli kişilerdir. Sistem erişim yetkisi çalarlar, kişisel bilgileri kopyalarlar veya sistemleri kırarlar. Sisteme girmek için farklı yöntemler uygularlar.

Siyah Şapkalı bilgisayar korsanları: Kötü amaçlı bilgisayar korsanlarına karşı sistemin koruyucusu gibi davranırlar. Ana amacı, veriyi güvende tutmak ve her türlü çatlağı doldurmaktır.

Script Kiddie, telefon ağları üzerinde çalışan, telefon sistemlerini hackleyerek bedava görüşme yapmaya çalışan kişilerdir.

Yazılım korsanları bilgisayar programlarının kopya korumalarını kırarak, bu programları izinsiz olarak dağıtımına olanak sağlayıp para kazanırlar.

Phreaker ne yaptığının tam olarak farkında olmayan, bilgisayar korsanlığı yapabilmek için yeterince bilgisi olmayan kişilerdir


Yanıt Açıklaması:

Lamer: Ne yaptığının tam olarak farkında olmayan, bilgisayar korsanlığı yapabilmek için yeterince bilgisi olmayan kişilerdir.

Script kiddie: Script kiddie’ler hacker’lığa özenen kişilerdir. Tam anlamıyla hacker değillerdir.

Phreaker: Telefon ağları üzerinde çalışan, telefon sistemlerini hackleyerek bedava görüşme yapmaya çalışan kişilerdir.

Siyah Şapkalı (Black-hat) bilgisayar korsanları: Yasadışı bir işlemden kişisel çıkar elde etmek isteyen kötü niyetli kişilerdir. Sistem erişim yetkisi çalarlar, kişisel bilgileri kopyalarlar veya sistemleri kırarlar. Sisteme girmek için farklı yöntemler uygularlar.

Beyaz Şapkalı (White-hat) bilgisayar korsanları: Kötü amaçlı bilgisayar korsanlarına karşı sistemin koruyucusu gibi davranırlar. Ana amacı, veriyi güvende tutmak ve her türlü çatlağı doldurmaktır

Yorumlar
  • 0 Yorum