Haber Toplama Teknikleri Deneme Sınavı Sorusu #1016275

"Üniversite sınavında değişiklik. Puan hesaplama yöntemi değiştirildi." şeklinde yazılan bir haber başlığı aşağıdaki haber değerlerinden hangisi ile uyumlu bir başlık olmuştur?


YAKINLIK

İLGİNÇLİK

ÜNLÜLÜK

BÜYÜKLÜK

NADİRLİK


Yanıt Açıklaması:

Türkiye’de her yıl yapılan üniversite giriş sınavları, memur maaş zamları, akaryakıta gelen zamlar, toplumun geniş bir kesimini yakından ilgilendirmektedir. Türkiye’de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da yapılan Yükseköğretimi Geçiş Sınavı’na (YGC) 1.837.000 aday girmiştir. Bu sınav ile ilgili yapılan her açıklama, her yeni bilgi sınava giren adayların yakın ilgisini çekecektir. Bu sınava katılan her adayın anne ve babaları, yakın akrabaları, arkadaşları, öğretmenleri, alanın sivil toplum örgütleri, bürokratları ve diğer ilgili kişileri ile önümüzdeki yıllarda üniversite
sınavına girecek kişiler ve onların aile ve yakınları düşünüldüğünde tüm Türkiye’yi ilgilendiren büyük bir haber olacaktır. Aşağıda verilen haberin metninde son dakika sürprizi olarak sunulan değişikliğin bu yıl sınava katılan herkesi ve daha sonraki yıllarda sınava girecek adayları da etkileyeceği ifade edilmektedir. Yapılan değişikliğin ortaya çıkartacağı sonuçların eğitim sistemini nasıl etkileyeceği uzmanlar kaynak gösterilerek açıklanmaya çalışılmış ve genel olarak Türkiye’deki sınav sistemi ile ilgili bilgiler verilmiştir.

Yorumlar
  • 0 Yorum