Haber Türleri Deneme Sınavı Sorusu #984261

" Politika haberciliğine "  ilişkin aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur?


Siyasetçiler çoğu zaman medyayı kendi siyaset­lerini şekillendirmek için kullandıkları bir tartışma mecrası olarak görürler

Bir gazetenin son sayfası, direkt olarak siyasetle ilgili olmakta ya da dolaylı olarak siyasetle bağlantılı konular üzerine eğilmektedir.

Dünyanın çoğu ülkesinde, en gelişmiş demokratik ülkelerde dahi medya içe­riklerinde siyasetçilere eşit yer verilmesi bir tar­tışma konusudur.

Wilson (1996) Politika haberciliği konusunda ,İktidar partilerinin muhalefet par­tilerinden daha fazla medyada yer alması normal kabul edilebilirliği savunmamaktadır.

Politika haberciliği konusunda, İktidar partilerinin muhalefet par­tilerinden daha fazla medyada yer alması, medyanın siyasi baskılar altında tutulduğu ülkeler­de sadece kendini göstermektedir.


Yanıt Açıklaması:

Doğru cevap A olacaktır. Sayfa 26  da POLİTİKA HABERCİLİĞİ NEDİR? konu başlığındaki açıklamalarda  tekrar bakılması durumunda : A şıkkı politika haberlerinin üretim süreci aslında bir karşılıklı bağımlılık üzerinden gerçekleşmektedir. Bu bağımlılığın tarafları siyasetçiler ve gazeteciler­dir. Siyasetçiler çoğu zaman medyayı kendi siyaset­lerini şekillendirmek için kullandıkları bir tartışma mecrası olarak görürler (Yılmaz, 2009) ve siyasetçi­ler geniş kitlelere seslerini duyurabilmek için medya çalışanlarına büyük ölçüde muhtaçlardır.  Şeklinde açıklanmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum