Haber Türleri Deneme Sınavı Sorusu #984361

Aşağıda verilenlerden hangisi politika haberciliği ile ilgili yanlış bir açıklamadır?


Kitle iletişim araçları siyaset dünya­sından gelen bilgileri kendi ideolojik çerçevelerine göre şekillendirir ve topluma bunları haber metni olarak sunarlar.

Politika haberciliğini kendi içindeki 3 farklı alt alan üzerinden inceleyebiliriz. Bunlar iç politika haberci­liği, dış politika haberciliği ve parlamento haberciliği olarak sıralanabilir

Politika haberciliği en sade anlamıyla yerelde, ulusal çapta ve dünya genelinde siyasetin nabzının tutulması ve siyasetçilerin söyledikleri ve yaptıklarının haberleştirilmesi sürecidir.

Dış politika muhabirleri en az 1 yabancı dile hakim, siyasi tarihi ve diplomasiyi bilen tecrübeli gazetecilerden seçilir.

Politika haberinde son dakika gelişmeleri ve gündemi etkileyecek konular için düz piramit tekniğinden  faydalanılır. bu teknik en pratik seçimdir.


Yanıt Açıklaması:

Doğru cevap E olacaktır. Sayfa 41  de  Politika Haberi Nasıl Yazılır? konu başlığındaki açıklamalarda   "  Politika haberi yazarken haber yazma tekniklerinin gelenekselleşmiş tekniği ters piramitten faydalanılır. Son dakika gelişmeleri ve gündemi etkileyecek konular için bu teknik en pratik seçimdir. " şeklinde açıklanmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum