Halkla İlişkiler Uygulama Teknikleri Deneme Sınavı Sorusu #654465

Doğrudan e-posta abonelerine gönderilen e-postalarda aşağıdakilerden hangisi dikkat edilmesi gerekenlerden biridir?


Gönderilen her e-posta içerisinde abonelikten çıkmak için ve abone olmak için yapılması gereken şeyler açıklanmalıdır. Okuyucular bu e-postaları başka insanlara yönlendirebilir ve o insanlar da abone olmak isteyebilirler.

Doğrudan postalamada olduğu gibi elektronik postalamada da belirli mesajlar demografik, coğrafi ve psikolojik özelliklerine göre belirlenmiş paydaşlar ulaştırılabilir.

Hedeflemeye ek olarak e-posta mesajları bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda kişiselleştirilebilir.

Bir e-postayı aynı anda birden fazla kişiyle paylaşmak, yani başkalarına iletmek çok zahmetsiz bir işlem olduğundan bir e-posta kısa zaman içinde çok geniş bir yayılım elde edebilir.

Alıcının bir bağlantıya tıklamak, bir sipariş vermek, satış elemanından bir ziyaret talep etmek yada bir oyuna katılmak gibi belirli bir eylemi gerçekleştirmesi teklif edilen e-postalarda, alıcıların eyleme geçme oranı nı hızlı bir şekilde ölçmek mümkündür.


Yanıt Açıklaması:

Doğrudan e-posta abonelerine gönderilen e-postalarda ise şunlara dikkat etmek

yerinde olacaktır:

  • Kişilerin bir gün içerisinde pek çok e-posta aldıkları ve okudukları düşünülürse, bir kuruluş tarafından kendilerine gönderilen e-postaları okumak için çok fazla zaman ayırmayacakları varsayılabilir. Bu yüzden e-postaların çok uzun olmasından kaçınılmalıdır.
  • Pek çok doğrudan e-postanın amacı kuruluşun sitesine aboneleri yönlendirmektir. Bunu sağlamak için hazırlanan e-postalarda bir başlık ve özet niteliğinde bir metine yer vermek ve daha detaylı bilgi almak için okuyucuyu web sitesine yönlendiren bir link sunmak yeterli olacaktır. Ancak bunu yaparken paragrafınızın geleneksel 5N-1K (kim, ne, ne zaman, nerede, neden, nasıl) kalıbına uygun olarak hazırlanması önemlidir. Okuyucuya gerekli bilgileri web sitesini ziyaret etmek zorunda bırakmadan da verdiğinizden emin olun.
  • Gönderilen her e-posta içerisinde abonelikten çıkmak için ve abone olmak için yapılması gereken şeyler açıklanmalıdır. Okuyucular bu e-postaları başka insanlara yönlendirebilir ve o insanlar da abone olmak isteyebilirler.
Yorumlar
  • 0 Yorum