Halkla İlişkiler Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1348180

  • Sistem olarak kabul ettiği organizasyon yapılarının her ne kadar birbirine benzerlikler gösterse de çok yüksek oranda farklılaştıkları yönünde görüş bildirir.
  • Çalışanların katılımına gerçekten değer veren ve bu katılımı teşvik eden yapılar söz konusudur. Bu yapıda iletiler yukarıdan aşağıya olduğu kadar aşağıdan yukarıya gidebilmekte hatta yatay olarak çalışanlar arasında da paylaşılmaktadır.
  • Karar verme yetkisi üst yönetime ait olup çalışanların yetki, sorumluluk ve iş tanımlarının kesin çizgilerle belirlendiği bir yapı söz konusudur.


Yukarıda açıklamaları verilen yönetim teorisi modelleri aşağıdakilerin hangisinde doğru sıra ile verilmiştir?


Sistem teorisi, katı örgüt yapıları, insan ilişkileri teorisi

Katı örgüt yapıları, insan kaynakları teorisi, sistem teorisi

İnsan kaynakları teorisi, sistem teorisi, katı örgüt yapıları

Sistem teorisi, insan kaynakları teorisi, katı örgüt yapıları

Sistem teorisi, insan ilişkileri teorisi, katı örgüt yapıları




Yanıt Açıklaması:

Sistem teorisi, sistem olarak kabul ettiği organizasyon yapılarının her ne kadar birbirine benzerlikler gösterse de çok yüksek oranda farklılaştıkları yönünde görüş bildirir. İnsan kaynakları teorisinde , çalışanların katılımına gerçekten değer veren ve bu katılımı teşvik eden yapılar söz konusudur. Bu yapıda iletiler yukarıdan aşağıya olduğu kadar aşağıdan yukarıya gidebilmekte hatta yatay olarak çalışanlar arasında da paylaşılmaktadır. Katı örgüt yapılarından karar verme yetkisi üst yönetime ait olup çalışanların yetki, sorumluluk ve iş
tanımlarının kesin çizgilerle belirlendiği bir yapı söz konusudur.

Yorumlar
  • 0 Yorum