Halkla İlişkiler Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1222296

Halkla ilişkiler faaliyeti ile çözülmesi gereken problemin tanımlandığı halkla ilişkiler süreci aşaması aşağıdakilerden hangisidir?


Değerlendirme

İletişim 

Taktikler

Araştırma

Strateji 


Yanıt Açıklaması:

Stratejik halkla ilişkiler bir süre. işidir. Halkla ilişkiler faaliyetlerinde ortaya konan çalışmalar belli bir süreçten geçerek hazırlanmaktadır. Çeşitli kaynaklarda süreç içinde yer alan aşamalar faklı isimlerle adlandırılsa da genellikle dört aşamalı bir süre. kullanılmaktadır.

Bu aşamalar birbirinden bağımsız aşamalar değillerdir. Her bir aşamanın çıktısı kendisinden sonra gelen aşamayı etkiler. Örneğin, araştırma bulgularına göre strateji geliştirilir. Araştırma aşaması, halkla ilişkiler faaliyeti ile çözülmesi gereken problemin tanımlandığı aşamadır. Herşeyin başladığı aşamadır. Bu aşamada “neler oluyor?” sorusunun cevabı aranır. Araştırma aşamasından sonra stratejilerin tanımlandığı aşamaya geçilir. Strateji aşamasında hedefler, amaçlar, iletişim stratejileri belirlenir. Bu aşamada “araştırmadan çıkan sonuçlara göre ne yapabiliriz?” sorusunun cevabı aranır. Sürecin üçüncü aşaması uygulama aşamasıdır. Bu aşamada belirlenen amaçlara erişmek için taktikler uygulanır ve iletişim çabaları hayata geçirilir. Uygulama aşamasında “kim, nerede, nasıl, ne zaman, ne söyleyecek?” sorularının cevapları aranır. Sürecin son aşaması ise değerlendirme aşamasıdır. Değerlendirme aşamasında belirlenin amaçlara erişilip erişilmediği, bir anlamda kampanyanın etkinliği test edilir. Bu aşamada “nasıl yaptık?”sorusunun cevabı aranır.

Yorumlar
  • 0 Yorum