Hasta Çocukların Gelişimi Ve Eğitimi Deneme Sınavı Sorusu #708340

Çocukların gelişim özellikleri, ilgi ve ihtiyaçlarına göre hazırlanacak olan hastaneye hazırlayıcı konular aşağıdakilerden hangisi değildir?


Hastane süreci

Kaygı ve korkular

Hastane personeli

Sağlık

Hastane


Yanıt Açıklaması:

Çocukların gelişim özellikleri, ilgi ve ihtiyaçlarına göre hazırlanacak olan hastaneye hazırlayıcı konular aşağıdaki şekilde sıralanabilir.
Sağlık: Büyüme ve gelişme, vücut organlarının tanıtımı ve fonksiyonları, vücut sağlığını koruma (temizlik, uyku, beslenme), çevre sağlığı konuları sağlık konusu içerisinde yer alabilir.
Hastane: Hastane bölümleri, oyun odaları, ameliyathane, iyileşme odası, röntgen odası, tedavi odaları, laboratuvarlar, eczane gibi hastane içi bölümlerinin ne amaçla kullanılacağı konusunda çocuğa bilgi verilmesi önemlidir.
Hastane süreci: Hastanede kaldığı sürede hasta çocuğun beslenme, uyku, tuvalet ihtiyaçlarının karşılanması, ziyaret, refakat, arkadaşlık, haberleşme, oyun vb. konularına ilişkin bilgiler yer alabilir.
Hastane personeli: Doktor, hemşire, çocuk gelişimci, öğretmen, psikolog, diyetisyen, sosyal hizmet uzmanı, hastane idari personeli, sekreter ve diğer yardımcı personelin görevleri ve bu sağlık personelinin hasta çocuğun hangi gereksinimlerine yanıt vereceği konusunda bilgi verilmelidir.
Hastanede kullanılan aletler: Pansuman için gerekli araçlar, (enjektör, iğne, pamuk, sargı bezi, mersol, alkol, plaster, pens vb.) röntgen makinesi, stetoskop, otoskop gibi aletlerin ne amaçla ve nasıl kullanılacağı konusunda farkındalık yaratılmalıdır.
Hastanede yapılan tıbbi müdahaleler: Hastaneye yatma işlemleri, çocuk servisleri, ameliyat öncesi, ameliyat, ameliyat sonrası, ameliyat çeşitleri, yoğun bakım işlemleri, pansuman, enjeksiyon, laboratuvar teknikleri, röntgen çekimi, diş sağlığı kontrolü, serum ve kan verilmesi gibi müdahalelerin ne amaçla ve nasıl kullanılacağı konusunda bilgi verilmelidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum