Hasta Çocukların Gelişimi Ve Eğitimi Deneme Sınavı Sorusu #708903

Okul öncesi dönemdeki çocukların hastane yaşantısına hazırlanması ile ilgili verilen seçeneklerden hangisi doğrudur?


Çocuğun günlük rutinlerinin olusması güvenli bağlanma açısından önemlidir.

Çocukların ifade edici dilleri gelişmemiş olup alıcı dillerinin gelişmiş olduğu da göz önünde bulundurularak çocukla iletişim kurulmalıdır.

Sosyal gelişim açısından bu dönemde, bağımsız olmak isteyen çocuğun bağımsızlığının engellenmesi hasta çocuğun daha fazla kuşku ve utanç duyguları yaşamasına neden olur.

Hasta olan çocuklarda güvensizlik ve aşağılık duygusunun oluşma riski yüksek olup hastane yaşantısı sürecinde bu duygular daha fazla yaşandığı için hasta çocukların başarı sağlayabilecekleri, mutlu olabilecekleri etkinlikler ile desteklenmeleri önemlidir.

Bu dönemde çocuklarda cansız nesnelere canlılık özellikler yükleme yani animizm özelliği ve sembolik oyun özelliği de görüldüğü için bu iki özellik çocukların hastane yaşantısına hazırlanmasında rahatlama açısından kullanılabilecek ve oyunlarına aktarılabilecek özellikler arasında yer alır.


Yanıt Açıklaması:

Bu dönemde çocuklarda cansız nesnelere canlılık özellikler yükleme yani animizm özelligi ve sembolik oyun özelligi de görüldüğü için bu iki özellik çocukların hastane yaşantısına hazırlanmasında rahatlama açısından kullanılabilecek ve oyunlarına aktarılabilecek özellikler arasında yer alır.

Yorumlar
  • 0 Yorum