Hava Kargo Ve Tehlikeli Maddeler Deneme Sınavı Sorusu #863142

Aşağıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri hava kargo ile ilgili olarak doğrudur?   

I. Hava yoluyla canlı hayvanların taşınması, uzun mesafelerdeki ulaşımın en uygun yöntemi olarak kabul edilmektedir.

II.Elektronik cihazların birleştirilmesinde Apple ve Samsung gibi elektronik piyasasının önemli üreticileri hava kargonun hız ve zaman faydasından yararlanmaktadır.

III. Boeing’in raporuna göre önümüzdeki 20 yıl içinde dünya hava kargo trafiğinin, dünya ekonomisinden daha fazla büyümesinin beklenmektedir.


Yalnızca II

Yalnızca III

I ve II

II ve III

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

İlaç endüstrisi; özellikle aşı gibi yüksek değerli, zaman ve ısıya duyarlı kargoların taşınmasında, hız ve verimlilik açısından hava taşımacılığında önemli bir rol oynamaktadır. Günümüz modern dünyasında, hava yoluyla canlı hayvanların taşınması, uzun mesafelerdeki ulaşımın en uygun yöntemi olarak kabul edilmektedir. Elektronik cihazların birleştirilmesinde Apple ve Samsung gibi elektronik piyasasının önemli üreticileri hava kargonun hız ve zaman faydasından yararlanmaktadır. Boeing’in raporuna göre önümüzdeki 20 yıl içinde Dünya ekonomisinin (GSYİH) yılda %3,2 büyüyeceği tahmin edilirken dünya hava kargo trafiğinin (FTK) yılda %4,7 büyüyeceği ifade edilmektedir. Bu tahmin dünya hava kargo trafiğinin, dünya ekonomisinden daha fazla büyümesinin beklendiğini göstermektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum