Hava Kargo Ve Tehlikeli Maddeler Deneme Sınavı Sorusu #958906

Hava kargo pazarında geleceğe yönelik tahminlerle ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


Yakıt fiyatlarının yukarıya doğru dalgalı yapısını sürdüreceği tahmin edilmektedir.

IATA’ya göre önümüzdeki 5 yılda hava kargodaki yıllık büyüme oranı ortalama %4.1 olacaktır. 

Önümüzdeki 5 yılda en hızlı hava kargo büyümesi Orta Doğu ve Afrika gibi gelişmekte olan bölgelerde yaşanacaktır.

En güçlü büyümenin Asya ve Orta Doğu ticaret yolu ve Kuzey ve Güney Amerika ticaret yolları arasında olacağı beklenmektedir.

Yalnızca kargo taşıyan kargo hava yollarının gelecekte pazar payları azalacaktır.


Yanıt Açıklaması:

Yakıt fiyatlarının gelecekte de yukarıya doğru dalgalı yapısını sürdüreceği tahmin edilmektedir. Yakıt verimliliği yüksek uzun mesafe uçabilen kargo uçaklarının varlığı gelecekte de önemli olacaktır. Çevresel vergilerin yakıt fiyatlarının artmasına neden olabileceği düşünülmektedir. 

IATA’ya göre önümüzdeki 5 yılda hava kargodaki yıllık büyüme oranı ortalama %4.1 olacaktır. Bu büyümenin bölgelere dağılımına baktığımızda önümüzdeki 5 yılda en hızlı hava kargo büyümesi Orta Doğu ve Afrika gibi gelişmekte olan bölgelerde yaşanacaktır. En güçlü büyümenin Asya ve Orta Doğu ticaret yolu ve Kuzey ve Güney Amerika ticaret yolları arasında olacağı beklenmektedir. Olgun pazarlar olan Kuzey Atlantik ve Avrupa’da büyüme oranlarının dünya ortalamasının altında kalacağı beklenmektedir. Gelecekle ilgili beklentilerden bir tanesi de yalnızca kargo taşıyan kargo hava yollarının (UPS, Fedex gibi) gelecekte pazar paylarını daha da arttıracağı ile ilgilidir. Doğru cevap E'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum