Hava Kargo Ve Tehlikeli Maddeler Deneme Sınavı Sorusu #969702

Aşağıdakilerden hangisi tehlikeli maddelerin işaretlenmesi ve etiketlenmesi ile ilgili olarak dikkat edilmesi gereken ortak noktalardan biri değildir?


Tehlikeli madde paketlerinin taşımaya teslimi öncesinde işaretlenmesi ve etiketlenmesi ile ilgili tüm sorumluluk göndericiye aittir.

Tehlikeli madde paketlerinin taşımaya teslimi öncesinde işaretlenmesi ve etiketlenmesi ile ilgili tüm sorumluluk alıcıya aittir.

Tehlikeli madde taşınacak paketin üzerinde önceden yapılmış bir taşımaya ait işaret ya da etiketin kalmadığından emin olunmalıdır.

Kullanılan işaretler ve etiketler taşıma şartlarına dayanıklı olmalı, taşıma süresince kalıcılığını korumalıdır.

İşaretleme ve etiketleme işlemleri IATA-DGR’da belirtildiği şekilde yapılmalıdır.


Yanıt Açıklaması:

İşaretleme ve etiketleme gereklilikleri IATA-DGR kitabında belirtilmiştir (Ref. 7) ve bu kurallar doğrultusunda hareket edilmelidir. İşaretleme ve etiketlemeler ile ilgili dikkat edilmesi gereken ortak noktalar şunlardır:
• Tehlikeli madde paketlerinin taşımaya teslimi öncesinde işaretlenmesi ve etiketlenmesi ile ilgili tüm sorumluluk göndericiye aittir.
• Tehlikeli madde taşınacak paketin üzerinde önceden yapılmış bir taşımaya ait işaret ya da etiketin kalmadığından emin olunmalıdır.
• Kullanılan işaretler ve etiketler taşıma şartlarına dayanıklı olmalı, taşıma süresince kalıcılığını korumalıdır.
• İşaretleme ve etiketleme işlemleri IATA-DGR’da belirtildiği şekilde yapılmalıdır.

Doğru cevap B'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum