Havacılık Güvenliği Deneme Sınavı Sorusu #1347359

Aşağıdakilerden hangisi Doküman 8973 kapsamındaki düzenlemelerden biri değildir?


Ulusal örgütlenme ve yönetim

Personel seçme ve eğitim

Havalimanı güvenliği

Önleyici güvenlik tedbirleri

Finansal yönetim


Yanıt Açıklaması:

Doküman 8973 kapsamındaki düzenlemeler  sırasıyla aşağıda açıklanmıştır :
Ulusal Örgütlenme ve Yönetim: Bu bölüm, antlaşma ülkelerinin havacılık güvenliği
ile ilgili ulusal sivil havacılık güvenlik programının, diğer yasal çerçeveyi oluşturan düzenlemelerin ve denetim sorumluluklarının belirlenmesi konusunda yol gösterici niteliktedir. Doküman 8973 ayrıca, uçuş içi güvenlik personeli, silah taşıma yetkisi olan personel ve kalite kontrol ile ilgili düzenlemeleri içermektedir.
Personel Seçme ve Eğitim: Bu bölüm, havacılık güvenliği kapsamında role sahip olan çalışanların işe alım süreçleri ve eğitimleri konusundaki prosedürleri incelemektedir. Bu anlamda, Doküman 8973 ulusal eğitim politikası ve ulusal havacılık güvenliği eğitim programı çerçevesinde doğrudan veya dolaylı olarak güvenlik ile ilgili personelin seçimi, eğitimi ve sertifikasyonu konusunda yol göstermektedir.
Havalimanı Güvenliği, Örgütlenmesi, Tasarım Gereklilikleri: Bu bölüm, havalimanı işleticilerinin güvenliği sağlamak için almaları gereken tedbirleri belirlemektedir. Aynı zamanda, havalimanları ve bileşenlerinin tasarımında havacılık güvenliği açısından dikkat edilmesi gereken hususlar da düzenlenmektedir. Aynı zamanda havacılık güvenliğinin sağlanmasındaki örgütsel gereklilikler ve havalimanı güvenliği programının tasarlanması konusunda rehber niteliğindedir.
Önleyici Güvenlik Tedbirleri: Havacılık güvenliği sisteminin her bir bileşeninin uygulamakla sorumlu olduğu önleyici prosedürleri içermektedir. Önleyici düzenlemeler;
havalimanına girişler, kabin ve ambar (hold) bagajlar, genel olarak ve özel durumu olan yolcular, kargolar, posta ile ilgili havaaracı işleticileri ve diğer birimlerin alması gereken güvenlik tedbirlerini kapsamaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum