Havacılık Güvenliği Deneme Sınavı Sorusu #1210262

Kara tarafı ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?


Kara tarafında; çalışanların, özel ve ticari yolcuların araçlarını park edebilecekleri alanlar, tren yolu ve metro girişleri bu­lunmaktadır.

Kara tarafına halkın girebiliyor olması, güvenlikle ilgili önlemlerin bu alanda kısıtlı olması, coğrafi yapısının farklılık göstermesi gibi nedenlerden dolayı bu bölgedeki tesis­lerin güvenliğinin sağlanması zorlaşmaktadır.

Kara tarafında “steril alanlar” kamuya açık bölgesinden sonra güvenlik kontrol noktaları ile apron çıkış kapıları arasında kalan bölgeyi ifade etmektedir.

Kara tarafında alınacak tedbirlerin, olası tehditlerin boyutuna uygun olması gerekmektedir.

Kara tarafını dış çevreden tel örgü ve doğal engeller ile ayırabilmek mümkündür.


Yanıt Açıklaması:

Kara tarafında; çalışanların, özel ve ticari yolcuların araçlarını park edebilecekleri alanlar, tren yolu ve metro girişleri bu­lunmaktadır.Kara tarafına halkın girebiliyor olması, güvenlikle ilgili önlemlerin bu alanda kısıtlı olması, coğrafi yapısının farklılık göstermesi gibi nedenlerden dolayı bu bölgedeki tesis­lerin güvenliğinin sağlanması zorlaşmaktadır.Kara tarafında alınacak tedbirlerin, olası tehditlerin boyutuna uygun olması gerekmektedir.Kara tarafını dış çevreden tel örgü ve doğal engeller ile ayırabilmek mümkündür.Ay­rıca tel örgü hattının KDT’ler ile izlenebilmesi de mümkündür.

Terminal tarafı “steril alanlar” kamuya açık bölgesinden sonra güvenlik kontrol noktaları ile apron çıkış kapıları arasında kalan bölgeyi ifade etmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum