Havacılık Güvenliği Deneme Sınavı Sorusu #1347463

Hava araçlarının şüpheli olduğu durumlarda (kaçırılmış olma, bomba tehdidi gibi) alınması gereken güvenlik tedbirleri için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


Acil durum planlarında hava tarafında tecrit edilmiş parklandırma pozisyonlarının bulunması gereklidir

Yasa dışı bir durumu olduğu düşünülen bir havaaracının diğer havaaraçlarından, kamu alanlarından ve tel örgülerden en az 50 metre uzakta olması gereklidir.

Tecrit edilmiş park pozisyonlarının; yakıt temin ve su temin birimlerine, elektrik dağıtım noktalarına, iletişim alt yapısına yakın olmamalıdır.

Tecrit edilmiş park pozisyonları, yetkisiz kişilerin girişleri ve saldırıları engellenebilecek şekilde bir coğrafi noktaya yerleştirilmelidir.

Bu bölgede güvenliği tehdit eden acil durumları yönetebilmek için Kapalı

Devre Televizyon (KDT)sistemlerinden de faydalanılmalıdır.


Yanıt Açıklaması:

Acil durum planlarında hava tarafında tecrit edilmiş parklandırma pozisyonlarının bulunması gereklidir. Yasa dışı bir durumu olduğu düşünülen bir havaaracının diğer havaaraçlarından, kamu alanlarından ve tel örgülerden en az 100 metre uzakta olması gereklidir. Tecrit edilmiş park pozisyonlarının; yakıt temin ve su temin birimlerine, elektrik dağıtım noktalarına, iletişim alt yapısına yakın olmamalıdır. Tecrit edilmiş park pozisyonları, yetkisiz kişilerin girişleri ve saldırıları engellenebilecek şekilde bir coğrafi noktaya yerleştirilmelidir. Bu bölgede güvenliği tehdit eden acil durumları yönetebilmek için Kapalı

Devre Televizyon (KDT)sistemlerinden de faydalanılmalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum