Havayolu Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #1219089

Havayolu pazarında fiyatlandırma ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?


Düşük fiyatla sınırlı yolculuk hizmetleri sunma, daha istikrarlı gelir yaratabilmektedir.

Fiyatlamanın, pazarlama karması içinde değerlendirilmesi yeterlidir.

Fiyatlama ve ürün kararlarının beraber verilmesi gerekmektedir.

Küresel ekonominin yükselişiyle birlikte, iş amaçlı uçan yolcuların sayısı da artmıştır.

Online dağıtıma yapan bir firmanın, basit fiyatlama politikası satışlarda avantaj sağlar.  


Yanıt Açıklaması:

Son yıllarda ortaya çıkan “düşük maliyetli taşımacılık” felsefesini önemseyen işletmeler, havayolu taşımacılığında yeni bir dönemin başlamasına neden olmuştur. Daha önceleri, istikrarsız gelirlere sahip olan havayolu işletmeleri, düşük maliyet yaklaşımının sonucu olarak, düşük fiyatla, ama sınırlı yolculuk hizmetlerini sunarak yolcu taşımalarına rağmen daha istikrarlı gelirlere sahip olmuşlardır.

Havayolu işletmeleri için uygun fiyatlama politikasının belirlenirken, konunun yalnızca pazarlama karması içinde değerlendirilmesi gereken bir konu olmadığı çok daha geniş bakış açısıyla incelenmesi gereken bir konu olduğu akıldan çıkarılmamalıdır. Fiyatlama politikası izole bir sistem içinde ele alınmamakta, bu politikayı etkileyen ve onun da etkilediği birçok faktör bulunmaktadır. 

Fiyatlama ve ürün kararlarının beraber verilmesi gerektiği çok açık anlaşılmaktadır. Geçmişten günümüze dünya ekonomisinin hızla ve sürekli büyüyerek küresel hâle geldiği bir gerçektir. Dünya ekonomisindeki bu büyümenin büyüyen iş hacmi ile birlikte havayolu işletmelerine yansıması, iş amaçlı uçan yolcularının hızlı bir şekilde artmasıdır.

Son yıllarda havayolu işletmelerinin eğilimi kendi websiteleri üzerinden on-line dağıtıma verdikleri önemdir. Bununla birlikte, havayolu işletmelerinin online olarak etkili satış yapabilmeleri için basit bir fiyatlama politikasına sahip olması gerektiği çok açıktır. Fiyatlama yapısı çok karmaşık olursa, yolcular basit olarak bu zor işi seyahat acentasının yapmasının daha iyi olacağına karar vermekte ve seyahat acentasının sunacağı uygun bilet ücretlerini beklemektedirler.

Bu bilgilere dayanarak doğru cevap seçeneği B'dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum