Hayat Dışı Sigortalar Deneme Sınavı Sorusu #93726

Tüpgaz ve tehlikeli maddeler zorunlu sorumluluk sigortaları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Tehlikeli maddeler zorunlu sorumluluk sigortası, bütün tehlikeli maddeleri kapsadığından LPG sızdırmalarını ve infilakını da kapsamaktadır.
Tüpgaz zorunlu sorumluluk sigortası, özellikle LPG kullanımını kapsadığından, tüp dolumu, nakli ve satışı gibi doğrudan LPG tüpleriyle ilişkili olmayan işyerlerinde kullanılan LPG tüpleri için bu sigortaya ihtiyaç yoktur.
Tehlikeli maddeler sorumluluk sigortası bulunan bir işyerinde kullanılmak üzere bulundurulan LPG tüplerinin infilakı, gaz kaçırması ve yangın çıkarması sonucunda verilecek zararlar, işyerinin tehlikeli maddeler sorumluluk sigortası kapsamında teminat altı
Tüpgaz ve tehlikeli maddeler sorumluluk sigortaları, LPG ve tehlikeli maddelerin vermiş oldukları zararlardan doğan maddi ve manevi tazminatları sigorta teminatı altına alır.
LPG ile ilgili dolum, nakil, bayi veya doğrudan satış gibi işlemler gerçekleştiren şirketler, tüpgaz zorunlu sorumluluk sigortasını tehlikeli maddeler sorumluluk sigortasına ek olarak yaptırmaları gerekmektedir.

Yanıt Açıklaması: LPG ile ilgili dolum, nakil, bayi veya doğrudan satış gibi işlemler gerçekleştiren şirketler, tüpgaz zorunlu sorumluluk sigortasını tehlikeli maddeler sorumluluk sigortasına ek olarak yaptırmaları gerekmektedir.
Yorumlar
  • 0 Yorum