Hayat Sigortaları Ve Bireysel Emeklilik Sistemi Deneme Sınavı Sorusu #1396767

I- Hayat sigortaları, temel olarak yaşlılığı güvence altına almak ve sigortalının ölümü halinde

sigortalının yakınlarının hayatlarını devam ettirmelerine yardımcı olabilecek bir tasarruf yapma düşüncesini konu almaktadır.

II- Ekonomik kalkınmasını başarmış bir ülkenin ana sigorta branşı hayat sigortaları olup, yatırımlar için fon toplama işlevi sağlaması ile en önemli sigorta dalıdır.

III- Ülke sermaye birikimini arttırmaktadırlar.

IV- Bireysel tasarrufların hayat sigortaları aracılığıyla mali sektörde toplanması finansal aracılığı geliştirerek, para ve sermaye piyasalarının sığlığını önler ve bu piyasaların istikrarını artırır.

Hayat sigortaları ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?


I ve II

 

II ve III

 

I, II, III

 

II, III ve IV

 

I, II, III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Hayat sigortaları, temel olarak yaşlılığı güvence altına almak ve sigortalının ölümü halinde

sigortalının yakınlarının hayatlarını devam ettirmelerine yardımcı olabilecek bir tasarruf yapma düşüncesini konu almaktadır. Ekonomik kalkınmasını başarmış bir ülkenin ana sigorta branşı hayat sigortaları olup, yatırımlar için fon toplama işlevi sağlaması ile en önemli sigorta dalıdır. Ülke sermaye birikimini arttırmaktadırlar. Bireysel tasarrufların hayat sigortaları aracılığıyla mali sektörde toplanması finansal aracılığı geliştirerek, para ve sermaye piyasalarının sığlığını önler ve bu piyasaların istikrarını artırır. Doğru cevap E şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum