Hayat Sigortaları Ve Bireysel Emeklilik Sistemi Deneme Sınavı Sorusu #1396806

I- Hayat sigortasını diğer sigorta branşlarından ayıran en önemli unsur, koruma ve tasarruf fonksiyonlarına birlikte sahip olmasıdır.

II- Hayat sigortasında riziko, esas olarak hayatı üzerine sigorta yaptırılan kişinin ölümü veya belli bir tarihte hayatta kalmasıdır.

III- Bir kimsenin hayatı, ya o kimse veya onun bilgi ve izni olmasa bile dilediği bir veya birkaç sigortacıya çeşitli bedellerle üçüncü bir kişi tarafından sigorta ettirilebilir. Ancak, üçüncü kişinin o kimsenin hayatının devamında maddi veya manevi menfaatinin bulunması, sigortanın geçerliliği için şarttır.

Hayat sigortalarının kavramsal çerçevesi ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?


Yalnız I

I ve II

I ve III

II ve III

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Hayat sigortasını diğer sigorta branşlarından ayıran en önemli unsur, koruma ve tasarruf fonksiyonlarına birlikte sahip olmasıdır. Hayat sigortasında riziko, esas olarak hayatı üzerine sigorta yaptırılan kişinin ölümü veya belli bir tarihte hayatta kalmasıdır. Bir kimsenin hayatı, ya o kimse veya onun bilgi ve izni olmasa bile dilediği bir veya birkaç sigortacıya çeşitli bedellerle üçüncü bir kişi tarafından sigorta ettirilebilir. Ancak, üçüncü kişinin o kimsenin hayatının devamında maddi veya manevi menfaatinin bulunması, sigortanın geçerliliği için şarttır. Doğru cevap E şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum