Hayat Sigortaları Ve Bireysel Emeklilik Sistemi Deneme Sınavı Sorusu #1224586

I. Riziko sınırlamaları sigorta poliçesinde tarif ve tayin edilen riziko çerçevesine girdiği halde, rizikoyu çok ağırlaştıran bazı hallerin sigorta himayesi dışında bırakılmasını ifade etmektedir.

II. Hayat sigortasında; sigortacının hangi rizikoları güvence altına alabileceği borçlar kanununda düzenlenmiştir. 

III. Sigorta konusu kişinin, belirli bir süre içinde ölümü, sözleşmede belirli olan şart ve hâllerin gerçekleşmesi sonucunda ölümü veya sözleşmede öngörülen bir sürede hayatta kalması hususlarındaki rizikoların her biri tek başına veya birlikte hayat sigortası kapsamına alınabilir.

Yukarıdaki ifadelerin hangisi veya hangileri doğrudur?


Yalnız III

I ve II

I ve III

II ve III

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Riziko sınırlamaları sigorta poliçesinde tarif ve tayin edilen riziko çerçevesine girdiği halde, rizikoyu çok ağırlaştıran bazı hallerin sigorta himayesi dışında bırakılmasını ifade etmektedir. Hayat sigortasında; sigortacı, hangi rizikoları güvence altına alabileceği TTK .m.1487/1'de düzenlemiştir. Buna göre, sigorta konusu kişinin, belirli bir süre içinde ölümü, sözleşmede belirli olan şart ve hâllerin gerçekleşmesi sonucunda ölümü veya sözleşmede öngörülen bir sürede hayatta kalması hususlarındaki rizikoların her biri tek başına veya birlikte hayat sigortası kapsamına alınabilir. Doğru yanıt C seçeneğidir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum