Hayat Sigortaları Ve Bireysel Emeklilik Sistemi Deneme Sınavı Sorusu #1376012

İştira nedir?


Hayat sigortalarında birikim üzerinden ayrılan ve primin tamamını kapsayan ihtiyat tutarıdır.

Hayat sigortalarının pazarlanmasında aracılara verilmesi planlanan komisyon tutarını karşılamak amacı ile riziko primine eklenen masraf payıdır.

Hayat sigortalarında yasalar gereği sigortalının poliçesi karşılığında kar paylı birikim tutarının belli bir oranına kadar yıllık faizle sigorta şirketinden borç para alma hakkına denir.

Hayat sigortalarında prim içerisinde yer alan ve sigorta şirketinin tüm yönetim giderlerini karşılamak amacı ile riziko primine eklenen masraf payıdır.

Hayat sigortalarında sigortalıya en az üç yıl prim ödedikten sonra sigortaya devam etmek istemezse, ödediği primden o güne kadar işleyen kısım ve bazı masraflar düşüldükten sonra kalan tutarın, poliçesi karşılığında sigortalıya ödenmesidir.


Yanıt Açıklaması:

İştira (Satın Alma): Hayat sigortalarında sigortalı en az üç yıl prim ödedikten sonra sigortaya devam etmek istemezse, ödediği primden o güne kadar işleyen kısım ve bazı masraflar düşüldükten sonra kalan tutar, poliçesi karşılığında sigortalıya ödenebilmektedir. Doğru cevap E'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum