Hayvan Davranışları ve Refahı Deneme Sınavı Sorusu #917715

Aşağıdakilerden hangisi hayvan refahında barınak faktörünün zayıflığını göstermez?


Geleneksel kafeslerde barındırılan ve dolayısıyla kanat ve bacak hareketleri yapamayan tavukların kemikleri açık kümeslerde yaşayan ve bu hareketleri rahatlıkla yapabilen tavuklar.

Ferdi barınak sisteminde yetiştirilen dişi domuzlarda bacak kemiği gücü grup barınma sisteminde yetiştirilen domuzların bacak kemiği gücünden çok daha az olması.

Çok küçük kafeslerde tutulan ve kendini temizleyemeyen laboratuvar hayvanları.

Anneleriyle birlikte olduğu halde anneyi emmeleri engellenen buzağılar.

Tavukların yürüyebilmelerini zorlaştıran tel zeminler.


Yanıt Açıklaması:

geleneksel kafeslerde barındırılan ve dolayısıyla kanat ve bacak hareketleri yapamayan tavukların kemikleri açık kümeslerde yaşayan ve bu hareketleri rahatlıkla yapabilen tavuklara göre belirgin şekilde daha zayıf olduğu görülmüştür. Benzer şekilde, ferdi barınak sisteminde yetiştirilen dişi domuzlarda bacak kemiği gücü grup barınma sisteminde yetiştirilen domuzların bacak kemiği gücünün ancak %65’i kadar olduğunu tespit etmişlerdir. Tavuklar kanatlarını iki tarafa çırpmaya hazırlandıkları halde geleneksel kafeslerde oldukları için bunu yapamadıkları gibi buzağılar geviş getirmek isterken veya bazı laboratuar hayvanları kendilerini temizlemek isterken bu davranışlarını küçük bir bölme, kafes veya alanı sınırlanmış bir bölüm içerisine hapsedildikleri için yapamamaları bu duruma örnek gösterilebilir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum