Hayvan Davranışları ve Refahı Deneme Sınavı Sorusu #928893

I. 1965 yıllından önce önce Avrupa kıtası ve ABD’de hayvan refahı ile ilgili yasa yoktu. 

II. Harrison tarafından yazılan “Hayvan Makineler” adındaki kitabın 1964 yılında yayınlanması modern hayvan refahı hareketinin başlangıcı sayılmaktadır.

III. 1965 yılında Amerika hükümeti tarafından hayvan refahı ile ilgili Brambell Komitesi oluşturulmuştur. 

IV. Komite raporunda hayvan refahının iyileştirilmesinde morfolojik yapı, biyolojik işlevler ve davranışlar ile birlikte duyguların da dikkate alınması gerektiği vurgulanmıştır. 

Hayvan refahının tarihçesi ile ilgili yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri söylenebilir?


Yalnızca I

Yalnızca II

I ve II

III ve IV

II ve IV


Yanıt Açıklaması:

Hayvan refahı ile ilgili ilk yasalar 1960 lı yıllardan önce Avrupa kıtası ve ABD’de çıkmaya başlamıştır. Bu yasalar genelde hayvan hakları ve kesim kuralları şeklinde olmuştur. İngiliz yazar Harrison tarafından yazılan “Hayvan Makineler” adındaki kitabın 1964 yılında yayınlanması modern hayvan refahı hareketinin başlangıcı sayılmaktadır. Kitapta geleneksel kafes tavukçuluğu, domuz ve buzağıların ferdi bölmelerde hapsedilmesi eleştirilmiştir. Kitapta hayvanlara makine benzeri yakıştırması ise kamuoyunda büyük ilgi uyandırmıştır. 1965 yılında İngiliz hükümeti tarafından hayvan refahı ile ilgili Brambell Komitesi oluşturulmuştur. Büyük kitleler tarafından kabul gören komite raporunda hayvan refahının iyileştirilmesinde morfolojik yapı, biyolojik işlevler ve davranışlar ile birlikte duyguların da dikkate alınması gerektiği vurgulanmıştır. Doğru cevap E'dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum