Hayvan Davranışları ve Refahı Deneme Sınavı Sorusu #915087

Aşağıdakilerden hangisi iyileştirilmiş kafes sistemi ile ilgili koşullar arasında yer almaktadır?


Her tavuk için net olmak üzere en az 550 cm kafes alanı ayrılmalıdır.

Kafes alanının en az % 65’inde kafes yüksekliği en az 40 cm olmalıdır.

Her tavuk için en az 15 cm tünek uzunluğu olmalıdır.

Zeminin eğimi % 14 veya % 8 i geçmemelidir.

Her tavuk için 10 cm yemlik uzunluğu ayrılmalıdır.


Yanıt Açıklaması:

Her tavuk için en az 750 cm2 kafes alanı ayrılmalı, bu alanın 600 cm2 si kullanılabilir alan olmalı; kafesin herhangi bir yerinde yükseklik kullanılabilir alan üzerinde en az 20 cm olmalı (yani kullanılabilir alanın yüksekliği olan 45 cm + 20 cm), her kafesin toplam alanı en az 2000 cm2 olmalıdır. Kafeste bir folluk ile tavukların gagalamasına ve eşelemesine imkan veren bir altlık olmalıdır. Her tavuk için en az 15 cm tünek uzunluğu olmalıdır. Kafeslerde uygun bir tırnak aşındırma aygıtı olmalıdır.

Tavukların hiç bir kısıtlama olmadan yararlanabileceği yemlik olmalı ve her tavuk için en az 12 cm yemlik uzunluğu ayrılmalıdır. Her kafeste grup büyüklüğüne uygun bir suluk sistemi bulunmalıdır. Damlama suluk veya su kapları kullanılıyorsa, her tavuk en az iki damlama suluğa veya iki su kabına ulaşma imkanına sahip olmalıdır.

Tavukların kafeslere yerleştirilmesi, boşaltılması ve kontrolünün yapılabilmesi için, kafes katları arasında en az 90 cm lik bir koridor, kümes zemini ile en alttaki kafes sırası arasında en az 35 cm lik boşluk olmalıdır.

Diğer şıklar İyileştirilmemiş (Geleneksel) Kafes Sistemi ile İlgili Koşullar arasındadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum