Hayvan Yetiştirme Deneme Sınavı Sorusu #1109972

I. Keçilerde ırka bağlı olarak değişmekle birlikte günlük süt verimi laktasyonun 8-12 haftasında en yüksek seviyeye ulaşmaktadır. 

II. Keçilerden iki farklı lif üretilmektedir.

III. Gelişmekte olan ülkelerde 1-2 yaşlı genç keçilerden ve 2-6 yaşlı keçilerden olmak üzere iki kaynaktan sağlanmaktadır.

IV. Dünyada tekstil sanayinin istediği kalitedeki tiftik üretimi esas olarak Güney Afrika ve Amerika tarafından gerçekleştirilmektedir. 

Keçilerden süt, et ve lif üretimi ile ilgili yukarıdakilerden hangileri doğrudur?


I ve IV

I ve II

II, III ve IV

I, II ve IV

II ve IV


Yanıt Açıklaması:

KEÇİLERDEN SÜT, ET VE LİF ÜRETİMİ
Süt Üretimi

Keçilerde ırka bağlı olarak değişmekle birlikte günlük süt verimi laktasyonun 8-12 haftasında en yüksek seviyeye ulaşmaktadır.

Lif Üretimi
Keçilerden tiftik, keçi alt lifi (keşmir), keçi üst kaba kılı ve kaşgora olmak üzere dört farklı lif üretilmekte ve üst kaba kıl dışındakiler özel hayvansal lifler grubunda yer almaktadırlar.Dünyada tekstil sanayinin istediği kalitedeki tiftik üretimi esas olarak Güney Afrika ve Amerika tarafından gerçekleştirilirken, keşmir üretimi sırasıyla Çin, Moğolistan ve İran tarafından geliştirilmektedir.

Et Üretimi
Dünyada ve Türkiye’de toplam kırmızı et üretiminin önemli kaynaklarından birisi de keçi etidir. Gelişmekte olan ülkelerde keçi eti üretimi genel olarak 8-12 haftalık oğlaklardan, 1-2 yaşlı genç keçilerden ve 2-6 yaşlı keçilerden olmak üzere üç kaynaktan sağlanmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum