Hayvan Yetiştirme Deneme Sınavı Sorusu #1366914

Aşağıdakilerden hangisi tavukçuluk sektörünün hayvancılık içerisinde daha fazla gelişmesindeki avantajlardan biri değildir?


Tavuğun üreme yeteneği yüksektir.

Gerek avlanma, gerek yetiştirme ile elde edilen tavuk eti ve yumurta her toplumda aranan, sevilen bir gıda maddesi olmuştur.

Diğer hayvansal gıdalar gibi tavuk eti ve yumurtanın da insanın bedensel ve zihinsel gelişimindeki önemi anlaşıldıkça bu ürünlere olan talep artmıştır.

Tavukçuluk için büyük bir alana ihtiyaç vardır. 

Tavukların diğer çiftlik hayvanlarına göre deneme ve laboratuar hayvanı olarak daha yaygın kullanılmaları özellikle fizyoloji, besleme, genetik, hastalıklar ve diğer alanlarda hızlı bilgi edinilmesine imkan vermiştir.


Yanıt Açıklaması:

a. Tavuğun üreme yeteneği yüksektir.
b. Gerek avlanma, gerek yetiştirme ile elde edilen tavuk eti ve yumurta her toplumda aranan, sevilen bir gıda maddesi olmuştur.
c. Tavukçuluk için az bir alan yeterli olmaktadır. Kafes sisteminde çok katlı kafesler, birim alanda çok sayıda hayvanın bakımını mümkün kılmıştır.
e. Tavukların diğer çiftlik hayvanlarına göre deneme ve laboratuar hayvanı olarak daha yaygın kullanılmaları özellikle fizyoloji, besleme, genetik, hastalıklar ve diğer alanlarda hızlı bilgi edinilmesine imkan vermiştir.

Yorumlar
  • 0 Yorum