Hizmet Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #937101

Aşağıda ergonomiyle ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?


Ergonomi, iş ve hizmet ortamında bulunan makineler, mobilyalar ve diğer eşyaların dışındaki soyut unsurları kapsamaktadır.

Ergonomik olarak dizayn edilen ortamlarda çalışanların psikolojileri ergonomik olmayan ortamlarda çalışanların psikolojilerine göre daha olumsuz olmaktadır.

Ergonomik ortamlardaki iş verimliliği her zaman olumlu olmayabilir.

Ergonomik ortamlarda çalışanlar daha çok yorulurlar.

Hizmet işletmelerinde kullanılan masa, sandalye vb eşyaların insan kullanımını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar mekan tasarımıyla ilgili olmakla birlikte aynı zamanda ergonomiye yönelik bir uygulamadır.


Yanıt Açıklaması:

Ergonomi, iş ve hizmet ortamında bulunan makineler, mobilyalar ve diğer eşyalar gibi somut unsurların daha kolay kullanımını sağlamak üzere insanın fiziki yapısına uygun olarak tasarlanmasını ifade etmektedir. Ergonomik olarak dizayn edilen ortamlarda çalışanların psikolojilerinin bundan olumlu etkilendikleri, daha az yoruldukları ve dolayısıyla verimliliğin de arttığı bilinmektedir. Hizmet ortamında ergonomi, çalışanların en az emekle ve en hızlı şekilde hizmet sunabilecek şekilde hizmet ortamını iyileştirmek anlamını taşımaktadır. Ergonomi uzmanları çalışma ortamının nasıl daha işlevsel ve yarar sağlayan şekilde tasarlanabileceğinin üzerinde durmaktadırlar. Dolayısıyla ergonomi denildiğinde hizmet kullanıcılarının çevrelerindeki unsurlarla etkileşimlerinde mümkün olan en fazla yararı sağlamalarına olanak tanıyacak mekanların ve ekipmanların tasarımı anlaşılmalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum