Hizmet Tasarımı Deneme Sınavı Sorusu #1192218

  1. Değer temelli yaklaşım açısından, işletmenin maddi kaynaklarında değer yaratan süreçlerin tasarlanması, biricik amaçtır.
  2. Değer temelli yaklaşımda çalışanların değerlerinin öğrenilmesi ve buna uygun iş ortamlarının geliştirilmesinin önemli bir yeri vardır.
  3. İnsani değerler ortak ve değişmez olduğundan bireysel değerler, insanların işe yönelik amaç, tutum ve davranışlarını etkilememektedir.

Değer temelli yaklaşımla ilgili yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?


Yalnız I

Yalnız II

Yalnız III

I-II

II-III


Yanıt Açıklaması:

Değer temelli yaklaşım açısından, işletmenin maddi kaynakları kadar, maddi olmayan kaynaklarında da değer yaratan süreçlerin tasarlanmasına önem verilmesi gerektiği söylenebilir. Bu kaynakların başında emek, diğer bir deyişle çalışanlar gelmektedir. Değer temelli yaklaşımda çalışanların değerlerinin öğrenilmesi ve buna uygun iş ortamlarının geliştirilmesinin de önemli bir yeri vardır. İnsan davranışlarına yön veren temel faktörün insanın değerleri olduğu bilinmektedir. İnsanların aynı amaca ulaşmada farklı davranışlarda bulunmasının nedeni, değerlerindeki farklılıklar ve önceliklerdir. Bu nedenle bireysel değerler, insanların işe yönelik amaçlarını, tutum ve davranışlarını da etkiler. İnsanlar meslek hayatında da değerlerine uygun iş ve çalışma ortamları arayışında olurlar.

Yorumlar
  • 0 Yorum