Hizmet Tasarımı Deneme Sınavı Sorusu #1310127

Aşağıdakilerden hangisi hizmet müşterisi kavramı ile ilgili doğru bir bilgidir?


Hizmeti sunan hizmet üreticisi ile hizmeti alan hizmet müşterisi arasında ilişki düzeyi yüksek ve düşük olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır.

Düşük düzeyde ilişkide; hizmet müşterisi ve hizmeti sunan hizmet personeli, hizmetin sunulduğu fiziksel ortamla yüksek düzeyde birebir ilişki içinde olur.

Hizmeti sunan ile hizmet müşterisi arasında ilişki düzeyi yükseldikçe, hizmet müşterisinin hizmet üretim sürecindeki önemi azalır.

Hizmet sektöründe üretici ile müşterinin arasında aracılık hizmetleri bulunmaktadır.

Birçok hizmetin üretim sürecinde, o an hizmet edilen müşteriden başka, sunulan
hizmetten yararlanmak isteyen diğer müşteriler de bulunur.


Yanıt Açıklaması:

Hizmeti sunan hizmet üreticisi ile hizmeti alan hizmet müşterisi arasında ilişki düzeyi yüksek, orta ve düşük olmak üzere üç gruba ayrılmaktadır. Düşük düzeyde; hizmet müşterisi hizmeti sunan hizmet personeli, hizmetin sunulduğu fiziksel ortamla ve hizmet sunumunda kullanılan araç ve gereçlerle neredeyse yok denecek kadar sınırlı düzeyde birebir ilişki içinde olur. Hizmeti sunan ile hizmet müşterisi arasında ilişki düzeyi yükseldikçe, hizmet müşterisinin hizmet üretim sürecindeki önemi de artmaktadır. Hizmet sektöründe çoğu kez hizmeti üreten ile hizmeti sunan kişinin aynı olmasından dolayı üretici ile müşterinin arasında fiziksel ürünlerdekine benzer nitelikte aracılık hizmetleri bulunmamaktadır. Birçok hizmetin üretim sürecinde, o an hizmet edilen müşteriden başka, sunulan
hizmetten yararlanmak isteyen diğer müşteriler de bulunur. Doğru cevap E seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum