Hizmet Tasarımı Deneme Sınavı Sorusu #1310013

Aşağıdakilerden hangisi sunum şekline göre hizmetleri açıklayan bir ifadedir?


Bazı hizmetlerin sunumu, günün, haftanın, ayın ve yılın zaman dilimleri ile sınırlandırılmaktadır.

Bazı hizmetlerin sunum sürecine müşteriler doğrudan dâhil olur.

Bu tür hizmetlerin sunumunda somut unsurlara pek yer verilmemektedir.

Hizmetin kişiye özel sunulabilirliği ile hizmeti sunanın insiyatif kullanabilirliği düşük ise standart hizmet sunumundan söz edilebilir.

Birçok hizmet, hem hizmetin sunulduğu ortam, hem kullanılan araç ve gereç hem de hizmet personelinin bir arada faaliyet göstermesi ile gerçekleştirilebilir.


Yanıt Açıklaması:

Bazı hizmetler tüm yıl boyunca sunulurken bazı hizmetlerin sunumu, günün, haftanın, ayın ve yılın zaman dilimleri ile sınırlandırılmaktadır. Örneğin;  hastane hizmetleri ile otel hizmetleri (sezonluk oteller hariç) tüm yıl, yedi gün ve 24 saat hizmet verirken bazı hizmetler gün içerisinde belirli zaman dilimleriyle (kuru temizleme hizmetleri, kuaförlük hizmetleri, yiyecek-içecek hizmetleri gibi), bazı hizmetler haftanın belirli günleriyle (bankaların EFT hizmetleri gibi), bazı hizmetler ayın belirli günleriyle (yüzme havuzlarının sundukları hizmetler gibi) ve bazı hizmetler de yılın belirli dönemleriyle (sezonluk faaliyet gösteren sayfiye oteller ile kayak evlerinin sundukları hizmetler gibi) sınırlandırılmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum