Hizmetler Ekonomisi Deneme Sınavı Sorusu #65887

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) tarafından yapılan hizmet sınıflandırmasında, sosyal ve kişisel hizmetlerin tüketim yönlü faaliyetler olarak nitelendirilmesini aşağıdaki ifadelerden hangisi en iyi açıklar?


Sosyal ve kişisel hizmetler depolanamama ve fiziksel varlığa sahip olmama özellikleri baskın olan hizmetlerdir. Dolayısıyla sunuldukları anda tüketilen bir niteliğe sahiptirler.
Sosyal ve kişisel hizmetlerin odak noktası insanlardır. Dolayısıyla bu hizmetlerin de en önemli özelliği hizmetlerin insanlar tarafından tüketiliyor olmalarıdır.
Sosyal ve kişisel hizmetlerin sunulmasında üretim bazlı bir faaliyet yoktur. Dolayısıyla bu tür hizmetler için vurgulanan nokta tüketimdir.
Sosyal ve kişisel hizmetler özelikleri gereği uluslararası ticareti yapılamayan hizmetlerdir. Dolayısıyla bu tür hizmetler tüketim yönlü olarak nitelendirilir.
Sosyal ve kişisel hizmetler yapıları gereği dağıtımı yapılamayan hizmetler sınıfında yer alır. Bu açıdan bu tür hizmetler tüketim yönlü faaliyetler olarak nitelendirilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum