Hukuk Dili Ve Adli Yazışmalar Deneme Sınavı Sorusu #1168815

Hukuk mahkemelerinde, talep halinde tutanakların tamamının veya bir kısımının örneklerinin verilmesine ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Talep halinde fer'i müdahile tutanakların tamamının örnekleri verilmez, ancak bir kısmının örnekleri verilebilir.
Tutanağın eki niteliğinde bulunan ve gizlilik kararı kapsamında kalan belgelerin örneği hiç bir şekilde taraflara verilemez.
Davacı vekilleri dava dosyasındaki tutanak ve belgelerin onaysız fotokopi ya da çıktısını alabilmek için harç öderler.
Davalı taraf, dava ile ilgili elektronik ortamda bulunan tutanak ve belgelerin onaysız fotokopi ya da çıktısını harçsız olarak alabilir.
Talep halinde taraflara verilen tutanak örneklerine mahkemenin mührü basılır ve aslına uygun olduğu zabit katibi tarafından imza olunarak onaylanır.

Yanıt Açıklaması: Tutanakların tamamı veya bir kısmının örnekleri, talep halinde taraflara veya fer’î müdahile verilir. Bu örneklere mahkemenin mührü basılır ve aslına uygun olduğu yazı işleri müdürü tarafından imza olunarak onaylanır. Tutanağın eki niteliğinde bulunan ve gizlilik kararı kapsamında kalan belgelerin örneği ancak hakimin izni ile verilebilir. Davacı, davalı, fer’i müdahil ve vekilleri dava dosyasındaki veya elektronik ortamdaki bütün tutanak ve belgelerin onaysız fotokopi ya da çıktısını harçsız olarak alabilirler.
Yorumlar
  • 0 Yorum