Hukuk Dili Ve Adli Yazışmalar Deneme Sınavı Sorusu #1063472

Belgelerde Süre Bulunması ve Tekit Yazısı hakkında hang ifade yanlıştır?


Resmî yazışmalarda eğer görüş, bilgi ve belge talep ediliyorsa bu konuda muhataba süre verilmesi de gereklidir.

Gerek bir kamu kurum ve kuruluşunun kendi içinde gerekse kamu kurum ve kuruluşu dışından istenilen görüş, bilgi ve belge için talep yazıları günlü yazılır.

Belgeye süresi içinde cevap verilmemesi durumunda muhataba tekit yazısı yazılabilir.

Resmî yazışmalarda eğer görüş, bilgi ve belge talep ediliyorsa bu konuda muhataba süre verilmesine gerek kalmaz.

Talebin ulaştığı tarih, fiziki ortamda gelen talepler için ilgili yazının idarenin genel evrak kayıtlarına girdiği zamanı; elektronik ortamda gelen talepler için ise talep yazısının Elektronik Belge Yönetim Sistemine (EBYS) giriş kaydının yapıldığı zamanı ifade eder.


Yanıt Açıklaması:

Resmî yazışmalarda eğer görüş, bilgi ve belge talep ediliyorsa bu konuda muhataba süre verilmesi de gereklidir. Gerek bir kamu kurum ve kuruluşunun kendi içinde gerekse kamu kurum ve kuruluşu dışından istenilen görüş, bilgi ve belge için talep yazıları günlü yazılır. Kamu kurum ve kuruluşları, ilgili mevzuattaki özel hükümler saklı kalmak kaydıyla süre belirtilmeyen belge taleplerini, talebin kendilerine ulaşmasından itibaren en geç beş iş günü; süre belirtilmeyen bilgi ve görüş taleplerini ise talebin kendilerine ulaşmasından itibaren en geç on beş iş günü içinde yerine getirir.

Yorumlar
  • 0 Yorum