Hukuk Dili Ve Adli Yazışmalar Deneme Sınavı Sorusu #1166350

Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Adli Yargı İlk Derece Ceza Mahkemeleri Yazı İşleri Hizmetlerinin Yürütülmesine Dair Yönetmelikle belirlenen tutanakların şekil şartlarından aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?


Tutanak ve yazılı kağıtların üst, alt, sağ ve sol kenarından 2,5 cm boşluk bırakılarak yazı alanı düzenlenir ve arka tarafı tamamen boş bırakılır.
Tutanak ve yazılarda A4 ( 210X297 mm ) ve A5 ( 210X148 mm ) boyutlarında kağıt kullanılır.
Elektronik ortamda yazılan yazılarda ve kullanılacak kağıtlar da istendiği gibi sadece okunaklı olmak şartıyla zabit katibinin isteğine bırakılmıştır.
Elektronik ortamda yazılan yazılarda "Times New Roman" yazı tipi ve 12 karakter boyutunun kullanılması esastır.
Rapor, form ve analiz gibi özellliği olan metinlerde farklı yazı tipi ve karakter boyutu kullanılabilir.

Yanıt Açıklaması: Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Adli Yargı İlk Derece Ceza Mahkemeleri Yazı İşleri Hizmetlerinin Yürütülmesine Dair Yönetmelikle belirlenen tutanakların şekil şartlarının belli başlıcaları şunlardır. Tutanak ve yazılarda A4 ( 210X297 mm ) ve A5 ( 210X148 mm ) boyutlarında kağıt kullanılır Tutanak ve yazılı kağıtların üst, alt, sağ ve sol kenarından 2,5 cm boşluk bırakılarak yazı alanı düzenlenir ve arka tarafı tamamen boş bırakılır. Rapor, form ve analiz gibi özellliği olan metinlerde farklı yazı tipi ve karakter boyutu kullanılabilir.
Yorumlar
  • 0 Yorum