Hukukun Temel Kavramları 1 Deneme Sınavı Sorusu #573006

  1. Hukuk kuralları, sosyal hayatı düzenleyen kuralların yalnızca bir türüdür.
  2. Sosyal hayatı düzenleyen diğer kurallar, din kuralları, ahlak kuralları, örf ve adet kuralları ile görgü kuralları olarak karşımıza çıkmaktadır.
  3. Sosyal düzen kuralları insanların topluluklar içerisindeki davranış kurallarını düzenlediğinden, bunlara sosyal davranış kuralları da denmektedir.
    Sosyal düzen ile ilgili yukarıdaki önermelerden hangisi ya da hangileri doğrudur?


Yalnız I                

I – II                

II – III

I – III            

I – II – III


Yanıt Açıklaması:

İnsanlar toplumsal hayatlarının devamı için belirli bir düzene ihtiyaç duyarlar. Bu düzeni sağlayan çeşitli kurallar vardır. Hukuk kuralları, sosyal hayatı düzenleyen kuralların yalnızca bir türüdür. Sosyal hayatı düzenleyen diğer kurallar, din kuralları, ahlak kuralları, örf ve adet kuralları ile görgü kuralları olarak karşımıza çıkmaktadır. Söz konusu bu kuralların, birçok ortak ve farklı özelleri bulunmakla beraber; temelinde hepsi toplum yaşamının devamlılığını sağlamak için oluşturulmuş kurallardır. Sosyal düzen kuralları insanların topluluklar içerisindeki davranış kurallarını düzenlediğinden, bunlara sosyal davranış kuralları da denmektedir. Dolayısıyla önermelerin tamamı doğru niteliktedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum