Hukukun Temel Kavramları 1 Deneme Sınavı Sorusu #742721

Aşağıdakilerden hangisi hak ehliyeti ile fiil ehliyeti arasındaki farklardan biri değildir?


Hak ehliyeti ve fiil ehliyeti insanın, insan olmaktan kaynaklı doğal sahip olduğu ehliyetlerdir.

Hak ehliyetinin kazanılması için sağ ve tam doğum şartı aranır. Buna karşılık fiil ehliyetine sahip olmak için sağ ve tam doğum yeterli değildir.

Hak ehliyetine sahip olmak için herhangi bir davranışta bulunmaya gerek duyulmadığı için pasif bir ehliyettir. Buna karşılık fiil ehliyetini kullanabilmek belli davranışlarda bulunmayı gerektirdiğinden aktif bir ehliyettir.

Hak ehliyeti doğumla kazanılır. Fiil ehliyeti ise daha sonra kazanılabilir. Kişi, belirli niteliklere sahip olduğu anda bu ehliyeti kazanır

Her insan hak ehliyetine sahiptir. Ancak fiil ehliyetine herkes sahip olamaz.


Yanıt Açıklaması:

Fiil Ehliyetinin Hak Ehliyetinden Farklılıkları
• Hak ehliyetinin kazanılması için sağ ve tam doğum şartı aranır. Buna karşılık fiil ehliyetine sahip olmak için sağ ve tam doğum yeterli değildir.
• Hak ehliyetine sahip olmak için herhangi bir davranışta bulunmaya gerek duyulmadığı için pasif bir ehliyettir. Buna karşılık fiil ehliyetini kullanabilmek belli davranışlarda bulunmayı gerektirdiğinden aktif bir ehliyettir.
• Hak ehliyeti doğumla kazanılır. Fiil ehliyeti ise daha sonra kazanılabilir. Kişi, belirli niteliklere sahip olduğu anda bu ehliyeti kazanır.
• Her insan hak ehliyetine sahiptir. Ancak fiil ehliyetine herkes sahip olamaz.

Yorumlar
  • 0 Yorum