Hukukun Temel Kavramları 2 Deneme Sınavı Sorusu #350281

‘‘Öneri’’ ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?


Tarafların sözleşmenin kurulmasına yönelik irade açıklamalarından zaman itibariyle önce yapılanına ‘’öneri’’ denir.

Öneri sözleşmenin tüm esaslı noktalarını içermelidir.

Süreli öneride, öneride bulunanın öneri ile bağlılığı bu sürenin sonuna kadardır.

Süresiz ve hazırlararası öneride karşı taraf derhal kabul ettiğini bildirmediği takdirde öneride bulunan önerisi ile bağlılıktan kurtulur.

Süresiz ve hazırlararası olmayan öneride karşı taraf derhal kabul ettiğini bildirmediği takdirde öneride bulunan önerisi ile bağlılıktan kurtulur.


Yanıt Açıklaması:

Tarafların sözleşmenin kurulmasına yönelik irade açıklamalarından zaman itibariyle önce yapılanına ‘’öneri’’ ya da ‘’icap’’ denir. Bir irade açıklamasının ‘’öneri’’ olarak kabul edilebilmesi için sözleşmenin esaslı noktalarını içermesi ve ciddi olması gereklidir. Süreli öneride, öneride bulunanın öneri ile bağlılığı sürenin sonuna kadardır. Süresiz ve hazırlar arası öneride karşı taraf derhal kabul ettiğini bildirmelidir, aksi takdirde karşı taraf önerisi ile bağlılıktan kurtulacaktır. Hazırlar arası süresiz öneriye örnek olarak telefon, faks vb. araçlarla yapılan öneri örnek olarak verilebilir. Hazır olmayanlar arasındaki süresiz öneride ise öneride bulunan, zamanında ve usulüne uygun şekilde gönderilen bir kabul haberi kendisine ulaşıncaya kadar önerisi ile bağlıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum