İçecek Bilgisi Deneme Sınavı Sorusu #744162

Çay yapraklarının toplanıp, soldurma, kesme gibi işlemlerden sonra kararması beklenen çay aşağıdakilerden hangisidir?


Yeşil çay

English breakfast

Beyaz çay

Siyah çay

Hazelbank


Yanıt Açıklaması:

Siyah çay: Kişi başına tüketimde birinci olan ülkemizde en popüler çay çeşididir. Çay yaprakları toplanır, soldurma, kesme gibi işlemlerden sonra kararması beklenir. Son olarak, kurutulup sınıflandırılarak çay harmanlanmasına hazır hâle getirilmektedir.

Yeşil çay: Asya’nın temel besin maddelerinden biri olan ve çay yaprağının daha küçük bir türü ile hazırlanan yeşil çay, günümüzde Batı dünyasında oldukça benimsenmiştir. Üretim adımları siyah çaya kıyasla daha farklıdır ve kararma (oksidasyon) sürecinden geçmemektedir.

English breakfast: İngilizler’in damak tadında olan bir harmandır. Her zaman Assam ve Seylan çaylarının harmanlanmasıyla elde edilir. 

White tea (beyaz çay): Beyaz çayın başlıca bulunduğu yerler Çin’in güneyindeki Fujian’ın dağlık bölgeleridir. Yaprakları açık havada yavaş ve hafifçe buğulanmıştır ve oldukça dikkatli bir şekilde muhafaza edilmelidir. Sadece tomurcuk (gümüş iğne) ve en üstteki iki yaprak toplanmaktadır. Tanen ve kafein miktarı çok düşüktür. 

Hazelbank: Hindistan’ın Assam bölgesindeki canlı küçük bahçelerde yetiştirilen bu ürünler dünyanın en iyi çaylarından biridir. Ünlü sosyal hizmetli Dr. Mead’ın kız kardeşi Hazel’den sonra bu ismi almıştır. Hazelbank’ın büyüklüğü, şekli ve dolgunluğu onun ticari çaylar arasında favori olmasını sağlamıştır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum