İçerik Yönetim Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #1218722

Kullanıcı dostu bir arayüz yardımıyla dijital içeriklerin isteğe ve gereksinimlere uygun bir biçimde oluşturulmasına, depolanmasına, paylaşılmasına ve yayınlanmasına yardımcı olan uygulamalara ne ad verilir?


İçerik yönetim sistemleri

Öğrenme yönetim sistemi

Öğrenme içerik yönetim sistemi

Açık kaynak kodlu yazılımlar

İçerik yönetim çatısı


Yanıt Açıklaması:

İçerik yönetim sistemleri: Dijital içeriklerin isteğe bağlı olarak oluşturulmasını, yayınlanmasını ve depolanmasını sağlayan uygulamalardır.

Öğrenme yönetim sistemleri: Yüz yüze öğretime destek amaçlı ya da e-öğrenme temelli uygulamaların yapılandırıldığı ve yönetildiği bir yazılımdır. Temel amaç, öğrencilerin öğrenme süreçlerini ve gelişimlerini takip etmeyi kolaylaştıran bir platform sunmaktır.

Bilgi mimarisi: Bilgi paylaşım ortamlarının yapısal tasarımı; organizasyon, etiketleme, arama ve ağ içi gezinti sistemlerinin birleşimi; bilgi ürünlerini ve deneyimleri kullanılabilirlik ve bulunabilirliği kolaylaştıracak şekilde örgütleme bilimidir.

Açık kaynak kodlu yazılımlar: Bir yazılımın programcılar tarafından düzenlenebilir hâlinin gizli tutulmayıp tüm kullanıcılarla paylaşılıyor olması, açık kaynak olarak adlandırılmaktadır.

İçerik yönetim çatısı: İçerik yaratma sürecinde yeniden kullanılabilir bileşen ve içeriklerin de işe koşulabildiği üst bir sistemdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum