İçerik Yönetim Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #1218803

  1. Dijital içeriğin düzenlenmesini ve yayınlanmasını kolaylaştıran kullanıcı dostu bir platform sunmaktadır.
  2. Kodlara değil, herkesin yaygın olarak kullandığı hazır modüllere dayanmaktadır.
  3. Teknik bilgisi sınırlı olan bir kullanıcının bile hedef içerik yönetimini gerçekleştirmesi söz konusudur.
  4. Daha üst düzey bir teknik bilgi ve yaratıcılık olanağı ortaya çıkmakta olup kodlama bilgisine dayanmaktadır.
  5. İçerik yaratma sürecinde yeniden kullanılabilir bileşen ve içeriklerin de işe koşulabildiği üst bir sistemdir.

Yukarıdakilerden hangisi/hangileri içerik yönetim çatısını açıklamaktadır?


I, II ve III

Yalnız II

II ve V

IV ve V

Yalnız V


Yanıt Açıklaması:

İçerik yönetim sistemleri dijital içeriğin düzenlenmesini ve yayınlanmasını kolaylaştıran kullanıcı dostu bir platform sunmaktadır.            Kodlamaya     yatkın  bir        programcı ya da web tasarımcısı isterse projeleri için web uygulama çatısını tercih edebilir. İçerik yönetim sistemleri ise kodlara değil, herkesin yaygın olarak kullandığı hazır modüllere dayanmaktadır. İçerik yönetim sistemlerinde teknik bilgisi sınırlı olan bir kullanıcının bile hedef içerik yönetimini gerçekleştirmesi söz konusu iken içerik yönetim çatısında daha üst düzey bir teknik bilgi ve yaratıcılık olanağı ortaya çıkmaktadır. Elbette kodlama bilgisi üst düzeyde olan biri geliştirici de işlemlerini çok daha hızlı gerçekleştirebilmek için içerik yönetim sistemlerinden yararlanabilir. Ancak her içerik yönetim sistemi kullanıcısının içerik yönetim çatısı kullanabilmesi olanaklı değildir.

İçerik yönetim sistemleri kullanıcı dostu hazır modüllere, içerik yönetim çatısı ise kodlama bilgisine dayanmaktadır. Özetle, yaygın olarak kabul gören işlemleri hızlı bir biçimde ve teknik bilgi gerektirmeden kolaylıkla gerçekleştirebilmek için içerik yönetim sistemleri yeterli olurken, elde bulunan nesnelerden farklı kombinasyonlarla farklı ürünler ortaya koyabilmek için içerik yönetim çatısına gereksinim duyulacaktır. Günümüzde içerik yönetim sistemleri, hedef kitlenin büyük bir bölümünün rahatlıkla kullanabileceği yaygın temaları kapsadığından, içerik yönetim çatısına gereksinim duyulan durumlar gerçekten üst düzey uzmanlık sonucu hissedilebilecek atipik senaryolar olabilir. Ancak içerik yönetim sistemleri ile her şeyin mümkün olmadığını akılda tutmak gerekir. İçerik yönetim sistemleri ile her şey mümkün değildir; geliştirici ve programcıların izin verdiği ve sisteme entegre ettiği her şey mümkündür. Bu bağ

lamda tamamen içerik yönetim sistemleri ile projelerini yürütebilen kullanıcıların da zamanla daha üst düzey yaratıcılık becerilerini işe koşabilmek için biraz olsun kodlama bilgisine gereksinimi olacaktır.

Yorumlar
  • 0 Yorum