İçerik Yönetim Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #1218933

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde kapalı kaynak kodlu içerik yönetim sistemlerinden bahsedilmektedir?


Bilgisayar yazılımlarının, makina diline dönüştürülüp kullanımından önceki programcılar tarafından okunur, anlaşılır, yeni amaçlara uygun değişiklikler yapabilirler.

Kullanıcıyı çoğunlukla kullanmayla sınırlandırılıp kullanıcının sistemin genel yapısını değiştirmesini, sistemi geliştirmesini ve uygulamayı başkalarıyla paylaşmasını lisans koşullarıyla sınırlandırmaktadır.

Bilginin paylaşılarak çoğalabileceği yaklaşımını temel almaktadır.

Kasıtlı olarak oluşturulan sistem açıklarının çok kısa sürede keşfedilerek düzeltilmektedir.

Yazılımların kişiselleştirilebiliyor olması insan-bilgisayar etkileşimi kavramı temelinde açıklanabilir. Özellikle son dönemde kullanıcılara sunulan yazılımlarda temel ölçütlerden biri olan bu etkileşim, yazılımın kullanıcıya sağladığı olanaklarla doğru orantılıdır.


Yanıt Açıklaması:

Açık kaynak temel olarak sunulan hizmet karşılığında bir lisanslama talep edilmeyen ve geliştiriciler için kaynak dosyalarına erişim hakkı veren uygulamalar için kullanılan genel bir tanımlamadır. Kapalı kaynak ise geliştirilme sürecinde yazılan kaynak kodlarının kullanıcıyla paylaşılmayıp gizli tutulduğu yazılımların genel adıdır. Kapalı kaynak kodlu yazılımlar kullanıcıyı çoğunlukla kullanmayla sınırlandırılıp kullanıcının sistemin genel yapısını değiştirmesini, sistemi geliştirmesini ve uygulamayı başkalarıyla paylaşmasını lisans koşullarıyla sınırlandırmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum