İçerik Yönetim Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #1270990

Aşağıdakilerden hangisi Joomla’nın talep edilen bir içerik yönetim sistemi olmasının nedenlerinden biri olarak sayılamaz?


Açık Kaynak

Aktif geçmiş sürümler

Kullanılabilirlik

Zengin Bileşenler

E-Ticaret


Yanıt Açıklaması:

Joomla’nın talep edilen bir içerik yönetim sistemi olmasının nedenlerinden bazıları ise aşağıda listelenmiştir:
• Açık Kaynak: Joomla’nın açık kaynak kodlu olması, 100.000’den fazla kullanıcı ve geliştiricinin aktif bir şekilde kullandıkları bir topluluk oluşturmasına olanak sağlar.
• Kullanılabilirlik: Joomla ile çalışmak çok basittir. Kulanışlı araçları sayesinde web sitelerine içerik eklemek ve içeriği düzenlemek oldukça kolaydır. Kullanıcı dostu olması nedeniyle ileri düzey kod bilgisi gerektirmez.
• Zengin Bileşenler: Resim ve çoklu ortam galerisi, forum ve sohbet, takvim gibi çok sayıda eklentiyi kullanıcılara sunmaktadır. Bu eklentileri yükleyerek profesyonel görünümlü web siteleri kolayca geliştirmek mümkündür.
• E-Ticaret: Joomla ile kişisel ve kurumsal online alışveriş siteleri hazırlanabilir. Site üzerinden ürün tanıtımı ve online satış yapılabilir. Ayrıca sitede reklam yayınlamak ve reklamları takip etmek çok kolaydır. Joomla İnternet üzerinden ticaret yapan kullanıcıların her ihtiyacına cevap verebilecek özelliklere sahiptir.

Yorumlar
  • 0 Yorum