İçerik Yönetim Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #1218916

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde açık kaynak kodlu içerik yönetim sistemlerinden bahsedilmektedir?


Temel olarak sunulan hizmet karşılığında bir lisanslama talep edilmeyen ve geliştiriciler için kaynak dosyalarına erişim hakkı veren uygulamalardır.

Sistemin kullanımı için lisans talep edilmeyerek kullanıcılar uygulamaya ilişkin kullanım koşullarını kabul ederler.

Ticari yazılımlar olarak da bilinirler.

Lisanslayan kuruluş uygulama için kullanım sözleşmesi uyarınca kullanıcıya her türlü geribildirim, teknik destek, sorun giderme, güncelleştirme vb. gibi hizmetleri sağlamak koşuluyla lisans ücreti talep eder.

Bu yazılımlarda açıkların fark edilip düzeltilmesi için kullanıcıların geribildirimlerinin beklenmesi nedeniyle bu sürelerin uzayabilmektedir.


Yanıt Açıklaması:

Açık kaynak temel olarak sunulan hizmet karşılığında bir lisanslama talep edilmeyen ve geliştiriciler için kaynak dosyalarına erişim hakkı veren uygulamalar için kullanılan genel bir tanımlamadır. Kapalı kaynak ise geliştirilme sürecinde yazılan kaynak kodlarının kullanıcıyla paylaşılmayıp gizli tutulduğu yazılımların genel adıdır. Kapalı kaynak kodlu yazılımlar kullanıcıyı çoğunlukla kullanmayla sınırlandırılıp kullanıcının sistemin genel yapısını değiştirmesini, sistemi geliştirmesini ve uygulamayı başkalarıyla paylaşmasını lisans koşullarıyla sınırlandırmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum